Nieuwe Bosscheweg 105

5017 JL Tilburg

M 06-23155320

info@perspectief-loopbaanadvies.nl

Meer

Personal coaching

Personal coaching is gericht op het ondersteunen, begeleiden en stimuleren van mensen in het privéleven en/of werksituatie. Coaching helpt je ondermeer bij het (her)vinden van energie, motivatie en een levenskoers. Bij personal coaching word je een spiegel voorgehouden om over het eigen functioneren na te denken. Personal coaching is voor mensen die willen groeien in het leven.

Voor wie?

Voor iedereen die werkgerelateerde of levensvragen wil aanpakken. Voor mensen die binnen hun huidige baan het persoonlijk functioneren willen verbeteren of voor mensen die regelmatig tegen dezelfde hindernissen of problemen aanlopen. In de coaching gaan we verder dan 'het stellen van de goede vragen zodat de gecoachte zelf het antwoord vindt'. Het gaat ook om voelen, ervaren en het doorbreken van patronen.

Voorbeelden van coachvragen:
- Je wilt met meer plezier werken of meer vanuit je kern/ je 'echte zelf' leven en werken;
- Je wilt beter gebruik maken van jouw eigen kracht en kwaliteiten;
- Je wilt meer in het 'hier en nu' leven, op een mindfulle manier in het leven staan;
- Je wilt om kunnen gaan met bijvoorbeeld perfectionisme, piekeren, etc.;
- Je wilt efficiënter en effectiever met je energie en tijd om kunnen gaan;
- Je wilt uw stressbestendigheid vergroten zodat je je werk en privé-leven beter aankunt;
- Je bent op zoek naar een betere balans tussen werk en privé
- Je wilt jezelf beter en authentieker kunnen profileren in gesprekken;
- Je wilt beter kunnen samenwerken met een collega, in een team of met een leidinggevende;
- Je wilt beter om kunnen gaan met situaties op het werk, bijvoorbeeld vaker 'nee' kunnen zeggen of grenzen kunnen stellen;
- Je wilt beter naar uw eigen intuïtie en gevoel leren luisteren;
- Je dreigt burnout te raken of bent burnout geraakt.

Watt kan coaching u als werkgever bieden?

Hoe kan het persoonlijk functioneren van een medewerker verbeteren? Iemand heeft net een nieuwe baan of functie en wil nieuwe vaardigheden aanleren of bepaalde competenties verder ontwikkelen. Of er wordt ervaren dat een medewerker met regelmaat tegen dezelfde hindernissen of problemen aanloopt of dat een medewerker burnout dreigt te raken. Dit zijn situaties waarin verandering gewenst is en waarbij ondersteuning nodig is.

Bij coaching kan gedacht worden aan de volgende aandachtsgebieden:
- functioneringsvragen
- zelfsturing en visieontwikkeling
- preventie van/ begeleiding bij burnout en stress

De coaching wordt geheel op maat gegeven. Elk traject wordt voorafgegaan door een vrijblijvend en kosteloos gesprek.

Inhoud

De trajecten zijn kort en hebben tot doel dat je jezelf in korte tijd methodes aanleert om gezond, vitaal en emotioneel in balans te zijn en optimaal te functioneren en communiceren.

Doel van de coachtrajecten is om in korte tijd praktische methodes aan te leren om patronen te herkennen, erkennen, los te laten en een ander, gezond en positief gevoel en gedrag te ontwikkelen. Daarbij wordt veel gebruik gemaakt van NLP methoden en technieken. Deze aanpak maakt het mogelijk om via het contrast tussen de huidige situatie en gestelde doelen krachtig veranderwerk op o.a. overtuigings- en gedragsniveau te doen. Als coach neem ik graag uitgebreid de tijd voor mensen. Het prettigst werk ik in sessies van 1,5 tot 2 uur. Op een betrokken en soms uitdagende manier en altijd vanuit een sponsor-houding werk ik met je aan je doelen. Samen onderzoeken we en bespreken welke oefeningen het best passen en het meeste resultaat sorteren. Per persoon kan dit verschillen.

Werkwijze

Samen met jou werk ik aan het herkennen en erkennen van patronen die je niet helpen. Vervolgens doorbreek je die patronen door te werken aan ander, positief gedrag. Je zult je aangenamer voelen, meer zelfvertrouwen ervaren en leert je doelen zonder overbodig veel energie te bereiken.

Resultaat

Je krijgt duidelijke handvaten om actuele situaties in je werk het hoofd te bieden en oude patronen te doorbreken. Je zelfinzicht en zelfsturend vermogen nemen toe.

Praktische info

Een oriënterend gesprek is vrijblijvend en kosteloos. De daaropvolgende individuele coachsessies zijn aangepast op jouw persoonlijke situatie en persoon. De gesprekken duren 1,5 tot 2 uur.

"Kritisch, betrokken, en met humor weet ze je te prikkelen en van daaruit te laten ontwikkelen." Valerie Joosten KENNIS MAKEN
Perspectief-loopbaanadvies
Nieuwe Bosscheweg 105
5017 JL Tilburg

06-23155320
info@perspectief-loopbaanadvies.nl
Copyright 2019 all rights reserved
webdesign by Robiz.nl Webdesign & Webhosting Tilburg