Nieuwe Bosscheweg 105

5017 JL Tilburg

M 06-23155320

info@perspectief-loopbaanadvies.nl

Meer

Loopbaancoach traject

Inhoud

Een loopbaancoach traject bestaat uit gemiddeld 6 gesprekken die eens in de twee tot drie weken kunnen plaatsvinden. Het koersonderzoek vormt hiervan meestal de basis, maar aangezien elke persoon en persoonlijke situatie uniek is, is loopbaanbegeleiding maatwerk. Daarom zullen oefeningen, werkmateriaal en werkvormen op de individuele situatie worden aangepast. Naast het koersonderzoek kunnen ook meer creatieve werkvormen en andere instrumenten worden ingezet.

Een loopbaantraject kan er als volgt uitzien:
1. Intakegesprek
2. Biografiegesprek
3. Koersgesprek I
4. Koersgesprek II
5. Koersgesprek III
6. Opstellen persoonlijk actieplan/eindgesprek

In het intakegesprek wordt een inventarisatie gemaakt van de levensloop en de loopbaan. Vervolgens wordt in de biografiegesprekken het accent gelegd op levensthema's, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. In de koersgesprekken ligt de nadruk op de persoonlijke zingeving en vitaliteit. Eventuele blokkades worden naar uitdagingen vertaald, met uiteindelijk doel zicht te krijgen op het meest vitale loopbaanperspectief. Aan het eind van het traject stel je zelf een persoonlijk actieplan op. Het koersonderzoek kan optioneel worden afgesloten met een heldere en duidelijke rapportage.

Werkwijze

Voorafgaand aan het loopbaancoach traject vindt een oriënterend gesprek plaats. Wat is jouw specifieke situatie en vraag, klikt het wederzijds en ben je aan het juiste adres? Aan de hand van dit gesprek wordt een plan van aanpak met kostenplaatje opgemaakt. Daarna volgt individuele coaching in vervolggesprekken van anderhalf tot twee uur met een aanpak die is afgestemd op jouw specifieke situatie en persoon; ieder mens is immers uniek. Je wordt actief begeleid met behulp van opdrachten en oefeningen. Sleutelwoorden hierin zijn betrokkenheid, professionaliteit en helderheid.

Resultaat

Het resultaat van het loopbaancoach traject is dat je een goed beeld krijgt van wie je bent (persoonsprofiel), wat er bij je past (beroepsprofiel) en wat je het liefst wilt doen (voortkomend uit je drijfveren, waarden, passies en missie). Je bent in staat om keuzes te maken om dat te gaan doen wat het beste bij je past en/of van perspectief te veranderen. Hierdoor kom je op koers te liggen ten aanzien van werk, opleiding en/of privé-leven. In een aantrekkelijk en 'smart' actieplan benoem je de te zetten stappen zodat je ze ook gaat nemen.

 

Praktische info

Een oriënterend gesprek is vrijblijvend en kosteloos. Het daaropvolgende loopbaancoach traject bestaat uit individuele begeleiding. De gesprekken kunnen eens in de 2 à 3 weken (of in een ander tempo indien gewenst) plaatsvinden. Een gesprek duurt 1,5 uur tot 2 uur. Naast de gesprekken wordt er actief gewerkt met huiswerkopdrachten en oefeningen.

"Kritisch, betrokken, en met humor weet ze je te prikkelen en van daaruit te laten ontwikkelen." Valerie Joosten KENNIS MAKEN
Perspectief-loopbaanadvies
Nieuwe Bosscheweg 105
5017 JL Tilburg

06-23155320
info@perspectief-loopbaanadvies.nl
Copyright 2019 all rights reserved
webdesign by Robiz.nl Webdesign & Webhosting Tilburg